Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mantelzorgers vrijgesteld van sollicitatieplicht

MAARSSEN - Mantelzorgers met een uitkering krijgen vrijstelling van de sollicitatieplicht. Dat heeft het Ministerie van Sociale Zaken bekend gemaakt.

 
Mantelzorgers die intensieve zorg verlenen en daardoor niet in staat zijn om te solliciteren, krijgen maximaal zes maanden vrijstelling van het zoeken naar een baan. Ook hoeven zij in die periode niet beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt. De vrijstelling kan eenmalig met drie maanden worden verlengd als de mantelzorg waarschijnlijk op korte termijn is afgelopen, bijvoorbeeld omdat de verzorgde terminaal is.
 
Leeftijdsgebonden
De uitkeringsinstantie UWV krijgt de ruimte om in meer gevallen ontheffing te verlenen. In de huidige situatie kunnen mensen van 57,5 jaar en ouder met een WW- of WGA-uitkering vrijstelling op de sollicitatieplicht aanvragen voor vrijwilligerswerk of mantelzorg. Vanaf 1 oktober 2006 is de regeling niet meer gebonden aan een leeftijd.
 
Voorstel
Het kabinetsbesluit omtrent de mantelzorg is gebaseerd op een voorstel van minister Aart Jan de Geus van Sociale Zaken.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.