Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Topinkomens zorg stijgen opnieuw

MAARSSEN – De topinkomens in de (semi)publieke en non-profit sector blijven fors stijgen. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad Intermediair. Een meerderheid van de Kamer wil dat het kabinet ingrijpt.
 

Fors meer
Ondanks de publieke discussie over de topinkomens in de zorg, zijn die afgelopen jaar toch weer gestegen. Zo zag Jan Schnerr van de Zorggroep Utrecht-West zijn inkomen omhoog gaan van 185.000 euro in 2004 naar ruim 225.000 in 2005.

 
Schande
"Een absolute schande", vindt D66-Kamerlid Bakker. Hij wil opheldering van zijn partijgenoot, minister Brinkhorst van Economische Zaken. Ook de PvdA, CDA en SP willen dat er ingegrepen wordt. Regeringspartij VVD vindt daarentegen dat de politiek 'vertrouwen moet geven aan de professionals' om hun eigen beloningsbeleid te kunnen voeren.
 


Nursing

3 reacties

 • no-profile-image

  Dirk

  Bij Orbis medisch en zorgconcern in Sittard/ Geleen is nu een 'financiele' man tijdelijk (????!) in dienst om orde op zaken te stellen (terwijl de banken eea dicteren) voor de lieve som van euro 600.000 per jaar ( er gaat wel 300.00 euro naar het detacheringsburo waar deze heer bij wordt 'gehuurd').....

 • no-profile-image

  Marieke, verpleegkundige

  Bij ons zijn beide Raad van Bestuursleden "weggegaan" vanwege mismanagement. Vorig jaar stonden ze nog in de top 10 van grootverdieners in de GGZ??? Hoe is het mogelijk dat er geen toetsing is op iemand zijn functioneren?

 • no-profile-image

  sophie

  misdadigers zijn het, en wij maar ploeteren voor die paar rot centen.
  sophie, verpleegkundige

Of registreer je om te kunnen reageren.