Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Donald Duck prijst vitamines aan

MAARSSEN - Donald Duck en zijn collega’s uit diverse Disney-films gooien in Engeland en Amerika sinds kort hun charmes in de strijd om gezond voedsel aan te prijzen bij hun jonge fans.

 
Kinderen moeten voldoende groenten en fruit eten, dat weet iedereen. Maar dat Jungle Book-figuren mini-bananen gaan promoten is iets geheel nieuws. Vooral gezien het feit dat Disney de afgelopen jaren een contract had met fastfood-gigant McDonalds. Disney-woordvoerder Rochelle Gosling heeft laten weten dat het bedrijf voortaan niet alleen gezonde voeding gaat promoten. ‘We blijven ook verbonden aan snoepfabrikanten’, zei zij.
 
Mandarijntjes
In Engeland is al een tijd lang een discussie gaande over het ongezonde eetgedrag van kinderen. De eerste campagne van Disney is daar gestart met mandarijntjes, maar het filmbedrijf heeft laten weten dat Donald en kompanen binnenkort ook andere soorten fruit en groente gaan promoten.
 

Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.