Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Geheugenreep moet leerprestaties verbeteren

MAARSSEN - Het voedingsmiddelenconcern Unilever komt met een voedselreep die de leerprestaties van kinderen moet verbeteren. Het is een van de op de gezondheid gerichte producten waarmee het bedrijf denkt te kunnen groeien.
 
 

 

Emmo Meijer, bij Unilever hoofdverantwoordelijk voor research, beloofde
dinsdag tijdens een conferentie in Barcelona een keur aan nieuwe producten. Opmerkelijk zijn de etenswaren die hersenfuncties beïnvloeden.
 
Vitaminenmix
Het eerste komt dit jaar al op de markt, te beginnen in Turkije en India: voedingsrepen met een uitgebalanceerde mix aan vitamines (A, C en B12) en mineralen (ijzer en zink). Kinderen leren er makkelijker door en de geheugenfunctie verbetert aanzienlijk, blijkt uit onderzoek in Australië, waarbij honderden kinderen meer dan een jaar werden gevolgd.
 

Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.