Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MS-patiënt beslist liever zelf

LIJNDEN – Tweederde van de behandelde Multiple Sclerose (MS) patiënten geeft aan dat ze de beslissing voor behandeling zelf nemen, blijkt uit onderzoek van TNS NIPO.
 
 

Dit komt overeen met de uitkomsten van een onderzoek onder neurologen die zichzelf wel zien als een belangrijke informatiebron maar de uiteindelijke keuze bij de patiënt leggen. Dit betekent dat er twee factoren zijn die er voor moeten zorgen dat de patiënt de juiste keuze maakt: voldoende informatie en een goede communicatie tussen arts en patiënt. Om deze net gediagnosticeerde patient nog beter van informatie te voorzien is er nu: www.diagnoseMS.nl
 
Verpleegkundige als informatiebron
Uit het onderzoek blijkt ook dat patiënten naast hun behandelend arts ook andere bronnen als leveranciers van belangrijke informatie zien zoals de MS-verpleegkundige, de patiëntenvereniging(en) en het internet.
 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.