Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Quiz-deelnemers storten zich op museum V&V

MAARSSEN - Bij het Museum voor Verpleging en Verzorging dachten ze even dat heel Nederland spontaan interesse had ontwikkeld voor de geschiedenis van verpleging.
 

Het museum in Zetten werd onlangs overspoeld met mailtjes en telefoontjes van mensen die allemaal dezelfde vragen stelden over ‘De Judas’.
 
Internetquiz
Het bleek te gaan om deelnemers van een bekende internetquiz, de Battle of the Great. Zij hadden zich massaal gestort op het museum om antwoord te krijgen op enkele verpleegkundige geschiedenisvragen. Zo moesten zij uitzoeken wat verpleegkundigen in de 19e eeuw een ‘judas’noemden en wanneer de Nederlandsche Bond voor Ziekenverpleging is opgericht.
 
Antwoorden
Om de quizzers een handje te helpen, heeft het museum op haar website de antwoorden op de vragen uit Battle of the Great gezet. Een ‘judas’ blijkt een loodzware boender voor houten vloeren te zijn en de bond is in 1893 opgericht.
 

Redactie Nursing – Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.