Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

CAO Verpleging & Verzorging mislukt

MAARSSEN - Het overleg tussen ActiZ en vakbonden over de CAO verpleeg- en verzorgingshuizen 2006 is mislukt. De werkgevers zijn verbaasd over de afwijzing van het loonbod, dat nagenoeg overeenkomt met de eisen van de bonden.

Het loonbod van werkgevers bestond uit een salarisverhoging van 1,75% en een eenmalige uitkering van 0,75% van het jaarsalaris. Door het mislukken kunnen ook andere afspraken niet doorgaan. Dit betreft onder meer een gezamenlijke aanpak van de jeugdwerkloosheid en arbeidsmarktproblematiek.


Afwachten
Afspraken over stageplaatsen en vergoedingen voor stagiaires blijven achterwege. Bovendien komt er geen werkgeversbijdrage in de kosten kinderopvang en de premie voor een aanvullende ziektekostenverzekering. Werkgevers wachten het initiatief van de vakbonden af.Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.