Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige stopt gedwongen Vierdaagse

Heel erg vindt ze het, dat de Vierdaagse is afgelast. Maar het is niet anders. Wijkverpleegkundige Willemijn van Langen is noodgewongen gestopt met haar sponsorloop voor het Saint Elisabeth General Hospital Shishong in Kameroen. 'Het geld zullen we echter overmaken.'
Verpleegkundige stopt gedwongen VierdaagseWillemijn en haar tweelingzus zouden tijdens de Vierdaagse geld inzamelen voor het ziekenhuis in Kameroen, dat onder meer houten bruggen nodig heeft om patiënten in de bush te kunnen bereiken. Het inzamelen komt niet in gevaar: rond de 1100 euro is al binnen, maar nog steeds kan gestort worden. Kijk op de site van de zussen hoe dat kan.

 
Blaren
Willemijn had het afgelopen dinsdag toen de Vierdaagse startte moeilijk. 'Al na tien kilometer kreeg ik drie blaren, die ik heb laten behandelen door het Rode Kruis. Rond het middaguur werd het echt heel erg warm, ik schat ergens boven de dertig graden. Vooral op de dijk naar Oosterhout was het loodzwaar. Nergens schaduw.'
 
Knock out
De mensen rondom de tweelingzussen vielen 'bij bosjes' uit. 'We zagen een militair knock out in de berm liggen, infuus in de arm. De ambulances reden af en aan, echt gekkenwerk. Ook vlak voor de finish vielen allerlei mensen op de grond, flauwgevallen en asgrauw. Dat heeft indruk gemaakt.' Willemijn heeft behalve haar blaren spierpijn in knieën en heupen. 'Door de warmte waren mijn zus en ik een beetje misselijk en kortademig. Je hebt door de hitte ook geen zin in eten. Het was gewoon zwaar.'


 
 

Redactie Nursing - Margot Hamel

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.