Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Actiz sceptisch over 95 miljoen voor thuiszorg

MAARSSEN - De 95 miljoen euro die staatssecretaris Ross wil uittrekken voor de thuiszorg is volgens brancheorganisatie Actiz een stap in de goede richting. De organisatie betwijfelt echter of dit bedrag voldoende is om alle problemen op te lossen.
Actiz sceptisch over 95 miljoen voor thuiszorg


Dat schrijft Actiz in een eerste reactie op het nieuws van de staatssecretaris.
 
Beter verdeeld
Ross liet gisteren weten dat er 95 miljoen wordt uitgetrokken. Daarnaast is er volgens Ross nog 30 miljoen euro over van de eerste helft van dit jaar, die beter verdeeld moet worden. Het geld is nodig voor de thuiszorg en de GGZ. 
 
Twijfels
Actiz betwijfelt, op basis van verzamelde cijfers door de organisatie zelf en door diverse zorgkantoren, of met het beloofde bedrag wel alle problemen in de thuiszorg kunnen worden aangepakt. 'Waar het om gaat is dat mensen bij wie objectief is vastgesteld dat zij zorg nodige hebben die zorg ook daadwerkelijk krijgen en dat instellingen daarvoor betaald krijgen', laat Actiz weten.
 
V&V
De brancheorganisatie benadrukt dat de problemen ook spelen in de verpleeg- en verzorgingshuizen. Volgens Actiz krijgen daar grote groepen zorg, terwijl die niet door de zorgkantoren betaald wordt.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.