Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Schimmel rukt op in Lukasziekenhuis

APELDOORN - Enkele patiënten van het Lukasziekenhuis in Apeldoorn zijn overgeplaatst naar een andere locatie, nadat een verhoogde concentratie van de schimmel aspergillus in de Apeldoornse vestiging was aangetroffen.

Deze schimmel is gevaarlijk voor onder meer patiënten met een verlaagde weerstand, zo staat zaterdag op de website van het ziekenhuis.
 
Maatregelen
De schimmel werd twee weken geleden aangetroffen. Eind juli werd daarom de afdeling intensieve zorg al verplaatst naar een ander gedeelte. Inmiddels zijn extra maatregelen getroffen om de schimmel te verwijderen. Een ernstig zieke patiënt is mogelijk overleden aan de aspergillus-schimmel . Maar 'het is niet na te gaan waar deze patiënt de schimmel heeft opgelopen, binnen of buiten het ziekenhuis', stelt het ziekenhuis. 'De raad van bestuur kan en wil echter niet uitsluiten dat de verhoogde concentratie van de schimmel, die waarschijnlijk te maken heeft met de extra stofvorming tijdens de ver- en nieuwbouw van deze locatie, een rol heeft gespeeld bij dit trieste overlijden.'
 
Sterfgeval
Het sterfgeval en de genomen maatregelen zijn gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Volgens het ziekenhuis vindt de dienst deze maatregelen adequaat genoeg.
 

Nieuwsredactie Elsevier Gezondheidszorg

Of registreer je om te kunnen reageren.