Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Twaalf ton medicijnen naar Libanon

DEN HAAG - Het Nederlandse Rode Kruis heeft 12 ton medicijnen naar naar Libanon gestuurd.
Twaalf ton medicijnen naar Libanon

 
Het konvooi is vanuit Damascus in Noord-Libanon aangekomen. Van hieruit distribueert het Rode Kruis de medicijnen naar ziekenhuizen. Het Nederlandse Rode Kruis heeft één miljoen euro gekregen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor noodhulp.
 
Burgerslachtoffers
Er zijn al veel burgerslachtoffers gevallen in Libanon en Israël. Op dit moment zijn 500.000 mensen op de vlucht, die water, voedsel en medicijnen nodig hebben. In Libanon evacueert het Rode Kruis gewonden uit de vuurlinie en verleent medische en humanitaire hulp.
 
Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 7447 opengesteld voor giften.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.