Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VUmc zet nieuwe kinderbrancard in

AMSTERDAM - Het VUmc in Amsterdam heeft een nieuwe kinderbrancard in gebruik genomen. Met de brancard worden kinderen vanuit de regionale ziekenhuizen naar de kinder-IC van het VUmc vervoerd.

 
De kinderbrancard is ontwikkeld op basis van de nieuwste inzichten. Zo is het aantal zuurstofflessen teruggebracht van vier naar twee omdat die alleen tijdens het vervoer van en naar de ambulance worden gebruikt. In de vrijgekomen ruimte bevindt zich nu de beademingsapparatuur, zodat de kinderarts-intensivist en de ambulanceverpleegkundige meer werkruimte hebben. Ook de andere apparatuur bij de brancard is de absolute ‘state of the art.’
 
Tillen
De brancard weegt dertig kilo lichter dan de kinderbrancard van het Amsterdamse AMC, die evenals het Wilhelmina KinderZiekenhuis (WKZ) en het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM), over een kinderbrancard beschikt. Dat betekent minder tillen voor ambulanceverpleegkundigen.
 
Fleurig
De brancard is niet alleen efficiënt, maar heeft ook een kindvriendelijk uiterlijk. Fleurig gekleurde banen sieren de banden aan de bovenkant, met daarop een afdruk van kinderhandjes.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.