Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuizen moeten 200 miljoen euro inleveren

DEN HAAG - Minister Hans Hoogervorst wil de ziekenhuizen vanaf volgend jaar voor bijna 200 miljoen euro korten. Hij eist daarmee geld terug dat ziekenhuizen in 2005 meer hebben uitgegeven dan is afgesproken.

 
De ziekenhuizen hebben zich niet aan de prestatieafspraken over efficiency gehouden, stelde de minister vrijdag.
 
Van 400 naar 200 miljoen
Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) dreigde de minister eerder nog 400 miljoen euro te korten. Maar volgens Hoogervorst gaat het om 'nog geen 200 miljoen euro' over 2005 en wordt in januari volgend jaar gekeken naar eventuele overschrijdingen in 2006.
 

Redactie Elsevier Gezondheidszorg

Of registreer je om te kunnen reageren.