Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

MCH introduceert elektronisch medicatiedossier

Het Medisch Centrum Haaglanden (MCH) is een van de eerste algemene ziekenhuizen in Nederland dat gebruik maakt van een elektronisch medicatiedossier.

Op de verpleegafdelingen van het MCH Westeinde in Den Haag en het MCH Antoniushove in Leidschendam kunnen sinds december vorig jaar elektronisch aangeven welke medicijnen patiënt tijdens de opname nodig heeft. De bestelling wordt vervolgens doorgegeven aan de verpleegkundige en de ziekenhuisapotheek. Deze laatste levert en bewaakt de medicatie. Het is ingevoerd door de apothekers van de Apotheek Haagse Ziekenhuizen.
 
Fouten
Het elektronisch medicatiedossier draagt bij aan het veilig omgaan met geneesmiddelen. Uit risicoanalyses blijkt dat het niet goed kunnen lezen van een geschreven recept een grote kans op (ernstige) fouten met zich mee brengt. Een elektronisch medicatiedossier voorkomt deze fouten.
 
Chemo
De komende tijd breidt het MCH het elektronisch medicatiedossier uit naar de polikliniek, bijvoorbeeld voor het voorschrijven van chemotherapieschema's aan oncologiepatiënten.
 

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.