Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verplegen nu via de televisie

Meavita heeft de eerste 200 huishoudens op het interactieve televisiekanaal Meavita Thuis aangesloten. Hiermee kunnen klanten via hun eigen televisie een beeldspraakverbinding maken met alle aangesloten gebruikers, dus ook met verpleegkundigen. 
Verplegen nu via de televisie

 
Het systeem werkt via de eigen televisie, een kleine camera met microfoon (webcam) en een eenvoudige afstandsbediening. Centraal staat de TVfoon, het kastje dat op de televisie wordt aangesloten en ervoor zorgt dat alles met elkaar in verbinding staat. De TVfoon werkt via een internetaansluiting, waardoor klanten zónder extra kosten onbeperkt met anderen in contact kunnen staan. Op de TVfoon is ook eenvoudig apparatuur aan te sluiten voor het meten van de bloeddruk of het maken van een hartfilmpje.
 
Diabeteskanaal
Er komt een speciaal diabeteskanaal waar bloedsuikerwaarden ingevoerd kunnen worden, waardoor patiënt en verpleegkundige altijd over de meest actuele gegevens beschikken. Voor medewerkers van Meavita, artsen en verpleegkundigen is Meavita Thuis gratis beschikbaar.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.