Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorginstelling beloond met 'Michelinster'

Het woonzorgcentrum Frankeland in Schiedam heeft de Food is Care Award 2006 gewonnen. De prijs is een initiatief van het Koksgilde. Volgens het gilde is het eten en de ambiance in het tehuis 'subliem'.

Toen enkele jaren geleden in het nieuws kwam dat de leefomstandigheden in verpleeginstellingen vaak onder de maat waren, besloten Nederlandse beroepskoks de prijs in het leven te roepen. Ze denken dat ouderen zich gelukkiger en prettiger voelen als ze lekker eten krijgen en hun dag doorbrengen in een prettige sfeer.
 
Michelingids
De prijs is gisteren uitgereikt. De organisatoren hebben ook een gids gemaakt die te vergelijken is met de Michelingids voor restaurants. Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid nam de gids in ontvangst. Tot nu toe hebben zich ongeveer zeventig verpleeg- en bejaardenhuizen aangemeld voor de keuring door de koks. Ross zei te hopen dat volgend jaar veel meer instellingen meedoen.
 
Tweede en derde
Op de tweede plaats eindigde Zorgcentrum Simnia in Domburg, en op de derde plaats kwam SVRZ Ter Schorre in Terneuzen.
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.