Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Agressiepolis’ voor letsel tijdens werk

Wie vaak te maken heeft met geweld op zijn werk kan voortaan een verzekering afsluiten die na een incident direct letselvergoeding uitkeert.
‘Agressiepolis’ voor letsel tijdens werkVerzekeraar SEZ komt met een agressiepolis, gericht op risico-beroepen als ambulancepersoneel en portiers. Werkgevers kunnen zo hun personeel verzekeren tegen geweld, zegt SEZ. De agressiepolis keert uit bij blijvende invaliditeit (34.000 euro) en overlijden (17.000 euro), maar ook materiële schade aan bijvoorbeeld kleding wordt vergoed.


Geld

SEZ-directeur Nils Karssens: 'De polis voorkomt een lange juridische procedure voordat het slachtoffer geld ziet.' Voorwaarde voor uitkering is dat de verzekerde aangifte heeft gedaan. De polis kost 1,25 euro per maand per werknemer. Wie de polis voor zichzelf afsluit, betaalt 1,50 euro.


Stunt

Volgens het Actuarieel Genootschap zijn werknemers via de normale arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en ziektekostenverzekeringen al goeddeels verzekerd. 'De premie lijkt heel laag, maar als je doorrekent hoe groot de kans is dat er echt iets gebeurt en wat de kosten zijn, dan blijkt het vooral een stunt van de aanbieder,' aldus het genootschap.Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.