Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Agressie: project Veilige zorg werkt

Strijd tegen agressie gaat door - oktober 2007, pagina 42


Samenvatting
Ook al meende de Arbeidsinspectie dat agressie in de zorg nog te weinig aandacht krijgt, toch bestaan er al goede initiatieven, zoals Veiligezorg. Er zijn al 65 ziekenhuizen waar Veiligezorg op enigerlij wijze wordt uitgevoerd. In het UMC Utrecht gebruiken ze onderdelen van deze werkwijze, zoals de aandachtsfunctionaris agressie. Verpleegkundigen zijn dan op hun afdeling verantwoordelijk voor het signaleren van problemen rond agressie.

Links:
Dossier Agressie in de zorg

www.veiligezorg.nl
www.connecting-online.nl
www.kudding.nl

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.