Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Laag cholesterol leidt tot vroeggeboorte

Vrouwen met een te laag cholesterol lopen een groot risico om een te vroeg geboren kindje te baren.

 
Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder duizend zwangere vrouwen in de staat South Carolina. Dat een te hoog cholesterol tot premature geboortes kan leiden, was al bekend. Het is voor het eerst dat een te laag gehalte wordt genoemd als risicofactor.
 
Vroege bevalling
Van de vrouwen met een normaal cholesterolgehalte beviel slechts vijf procent van een premature baby. Bij de vrouwen met een te laag cholesterol kreeg 21 procent te maken met een te vroege bevalling. 12 Procent van de vrouwen met een te hoog cholesterol beviel eveneens van een prematuur.
 
Placenta
De wetenschappers willen nog extra onderzoek doen om deze resultaten te staven. Cholesterol is van groot belang voor de placenta en onder meer de ontwikkeling van de hersenen.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.