Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zuigelingensterfte in Nederland lager dan ooit

In het jaar 2006 zijn er minder zuigelingen gestorven dan in andere jaren, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek onlangs.
Zuigelingensterfte in Nederland lager dan ooit


Vorig jaar zijn er in totaal 820 baby’s voor hun eerste levensjaar overleden.

 
Niet-westerse allochtonen
De daling van zuigelingensterfte is het grootst onder niet-westerse allochtonen, maar is nog altijd groter dan onder autochtonen. De hoogste sterftecijfers worden waargenomen onder baby's met ten minste één Antilliaanse ouder. Dit hangt onder meer samen met het grotere aandeel tienermoeders in deze groep. Zij hebben vaak een slechte sociaaleconomische positie, een van de redenen waardoor zuigelingen minder overlevingskansen hebben.
 
Daling
In de afgelopen eeuw is de zuigelingensterfte in Nederland zeer sterk gedaald. Honderd jaar terug haalden een op de acht kinderen hun eerste verjaardag niet. Nu is dat minder dan een op de tweehonderd. Sinds midden jaren negentig daalt de sterfte onder de jongste baby’s nog maar langzaam.


Zie ook:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.