Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

160 Miljoen voor jonge verpleegkundigen

Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid trekt structureel 160 miljoen euro uit om meer jongeren in de zorg te laten werken.

Bussemaker noemt het tekort aan arbeidskrachten in de zorg 'een groot probleem'. De staatssecretaris gaat jaarlijks ruwweg 100 miljoen uittrekken om jongeren een stageplek te garanderen.
 
Geen tijd
Op dit moment hebben veel zorginstellingen geen tijd om jongeren te begeleiden. Sommigen worden op die manier gedwongen een ander vak te kiezen. Het is volgens Bussemaker niet zo dat mensen banen in de zorg mijden om het salaris. Mensen in de zorg verdienen ongeveer even veel als mensen met even zware functies buiten de sector, stelt zij. Om meer mensen voor zorgwerk te interesseren, moet wel het werkplezier in de instelling omhoog.
Patiëntencontact
Ook moeten werknemers meer zeggenschap over hun werk krijgen en moeten zij meer ruimte hebben voor contact met de patiënt. Want dat is voor veel medewerkers een belangrijke motivatie om in de zorg te werken.
Daarnaast wil Bussemaker de mogelijkheden van ICT benutten. Door slimme toepassingen met computers moet onder andere de patiëntenadministratie gemakkelijker verlopen.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.