Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Koperen beeld thuiszorg zwaar beschadigd

De politie heeft op maandag 12 februari een zwaar beschadigd koperen beeld teruggevonden. Het kunstwerk werd twee weken geleden ontvreemd uit de tuin van de Stichting Thuiszorg aan de Belder in Roosendaal.

De politie trof het beeld gistermorgen in een Roosendaalse schuur. Twee mannen waren daar aan het klussen en gedroegen zich verdacht. In de schuur trof de politie het in stukken gesneden beeld aan. In een auto van een van de verdachten werden even later ook slijpmachines gevonden. De daders hebben inmiddels bekend.


Symbool voor vernieuwing
Op het beeld symboliseren een man en een vrouw onder de titel 'Samen een sprong Voorwaarts' de vernieuwingen op zorggebied.

Het bijna honderd kilo wegende kunstwerk is gemaakt door Corrie van Amelaan. Of het kunstwerk wordt hersteld, kon woordvoerder Henk Bakker van de Stichting Thuiszorg gisteren nog niet zeggen. Het koper vertegenwoordigt een waarde van een paar honderd euro. De stichting Thuiszorg krijgt het beeld vandaag terug.

redactie TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.