Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Patiënt kan dag na dotteren al huiswaarts'

Hartpatiënten die een dotterbehandeling ondergaan, kunnen best een dag na de ingreep al naar huis. Tenminste: als zich geen complicaties voordoen.

 
 
Schade aan hartspier
Doorgaans kunnen de patiënten pas twee of drie dagen na de ingreep vertrekken. Jansen, die onderzoek verrichtte bij de Isala klinieken in Zwolle, keek naar patiënten met een laag overlijdensrisico die na een acuut hartinfarct een dotterbehandeling ondergingen. Deze patiënten hadden slechts aan één kransslagader een vernauwing en werden na de behandeling gecontroleerd op schade aan de hartspier.
 
Hartrevalidatieverpleegkundige
De eerste twee dagen na ontslag moeten de patiënten wel naar de polikliniek. Daar worden ze gecontroleerd door de hartrevalidatieverpleegkundige. Vervolgens beginnen de patiënten met het hartrevalidatieprogramma.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.