Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verscherpt toezicht voor Nijmeegs verpleeghuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verpleeghuis Margriet in Nijmegen onder verscherpt toezicht gesteld. De zorg die het verpleeghuis biedt is onvoldoende. De de IGZ heeft dit vrijdag laten weten.

De IGZ heeft vastgesteld dat Margriet niet altijd werkt met zorgplannen en de veiligheid van hulpmiddelen als tilliften niet systematisch gecontroleerd wordt. Verder ontbreekt het in het verpleeghuis aan een goed zorgdossier, maakt het nog niet genoeg werk van toezicht op de huiskamers en heeft het geen beleid voor het opkrikken van de kwaliteit van de zorg.
 
Verscherpt toezicht
De Inspectie heeft Margriet deze kritiek al eerder onder de neus gewreven, maar het verpleeghuis heeft daar tot nu toe te weinig mee gedaan. Vandaar dat de inspectie over is gegaan tot verscherpt toezicht. Eind februari gaat de inspectie bekijken in hoeverre het verpleeghuis nu wel vorderingen maakt. Mocht dat niet zo zijn, dan kan de inspectie de minister van Volksgezondheid adviseren in te grijpen.
 
Website
Eind vorig jaar scherpte de IGZ ook al het toezicht op vier andere zorginstellingen aan. Sinds kort staan de namen van instellingen die onder de maat presteren op de website van de Inspectie.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.