Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Digitale Vera biedt verpleegkundig advies

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft sinds kort de virtuele verpleegkundige ‘Vera’ in dienst genomen om patiënten met vragen digitaal hulp te bieden.

Nu kunnen patiënten die net weer thuis zijn na een verblijf op de kortverblijfafdeling, per internet antwoorden krijgen op vragen die ze nog hadden willen stellen. Vera’s naam is een afkorting van VERpleegkundig Advies. Zij dient als digitale vraagbaak en wordt bemand door een team van een coördinator en vier verpleegkundigen van de kortverblijfafdeling van de Jozef- en de Bleulandlocatie van het Groene Hart Ziekenhuis
 
Geen medische vragen
Binnen uiterlijk twee werkdagen ontvangt de patiënt antwoord (in principe) per e-mail op bijvoorbeeld vragen over de opname of het medicijngebruik. Het is niet de bedoeling dat er echt medische vragen aan Vera gesteld worden, aldus het Groene Hart Ziekenhuis.
 
Proeftijd
Digitale vraagbaak Vera zit nog in haar proeftijd, als blijkt dat zij na een periode van drie maanden van nut is geweest voor de patiënten van de kortverblijfafdeling, dan wordt Vera ingezet op alle specialismen.

Waar te vinden?
Vera is te benaderen via de website van het Groene Hart Ziekenhuis, onder de knop ‘Patiënt’. Daar vindt u vervolgens aan de linkerkant de knop ‘Vraag het Vera’.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.