Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Slotervaart helpt bange patiënt met visualisatie

In het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam start deze week een pilot waarbij cd’s met visualisatieaanwijzingen worden uitgedeeld aan patiënten die een operatie moeten ondergaan.

Dat meldt Ines von Rosenstiel, hoofd kindergeneeskunde en pleitbezorger van integrative medicine in het ziekenhuis. Integrative medicine is een uit Amerika afkomstige term die bij ons gelijk staat aan complementaire zorg.
 
Genezing
Doel van de cd’s is de stress en angst van patiënten tijdens het wachten voor de operatie te helpen beteugelen via geleide visualisatie. Dat helpt ook bij het herstel.'Uit onderzoek blijkt dat wondgenezing bij patiënten die angstig de operatie ingaan, langer duurt dan die bij patiënten die meer ontspannen zijn', zegt Von Rosenstiel.
Missie
Het visualisatieproject is onderdeel van Von Rosenstiels missie om integrative medicine in het hele ziekenhuis te implementeren. Een doelstelling die door de nieuwe directie van het ziekenhuis wordt onderschreven.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.