Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Voorlichting op Maat’ wint Telemedicineprijs


‘Voorlichting op Maat’ van the Health Agency heeft de Telemedicineprijs gewonnen. De prijs werd gisteren uitgereikt tijdens de Zorg & ICT beurs in Utrecht.
 


‘Voorlichting op Maat’ van The Health Agency biedt patiënten gepersonaliseerde informatie over klachten en behandeling. Voorafgaand aan het gesprek met de arts kunnen patiënten met behulp  van vragenlijsten de eigen klachten analyseren.
 
De arts heeft inzage in deze informatie en ziet wat, volgens de protocollen van de wetenschappelijke vereniging, de meest voor de hand liggende behandeling is.
 
Aanbevelingen
Na de afspraak in het ziekenhuis en op grond van de uitkomsten van het gesprek, krijgt de patiënt gepersonaliseerde informatie over de aard van de klacht,  aanbevelingen en zo nodig informatie over het verder verloop van onderzoek en behandeling.
 
De jury van de Telemedicineprijs  heeft 'Voorlichting op Maat’ uitgeroepen tot winnaar omdat de informatievoorziening een cruciaal aspect is van de kwaliteit van de zorg. Probleem is nog wel hoe binnen het huidige stelsel een dergelijke vorm van informatievoorziening vergoed moet worden. 'Voorlichting op Maat dingt ook mee naar de Spider Award .


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.