Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Voorzitter NU91 neemt afscheid

‘Ik heb behoefte aan verandering’, zegt Ria von Bönninghausen in een interview met Nursing. Na ruim acht jaar vindt de voorzitter van NU’91 het tijd voor een nieuwe uitdaging.

 
Ria von Bönninghausen is onlangs benoemd tot erelid van NU’91. En niet zonder reden. Met de vereniging heeft ze de verpleegkundige beroepsgroep beter op de kaart weten te zetten. Volgens haar was het een vruchtbare periode waarin veel werk is verzet. ‘Ik ben een bouwer en heb NU’91 opgebouwd tot wat het nu is. Het was een boeiende periode van zaaien en oogsten.’
 
Meepraten
Inmiddels zit NU’91 aan alle CAO-tafels en praat als zodanig mee voor alle beroepsbeoefenaren in de zorg. ‘Daarbij zijn we goed bekend bij de Tweede én de Eerste kamer en het ministerie van VWS. Dat is van belang voor het bereiken van bepaalde doelen van de verpleging, zoals de inzet van verpleegkundigen op mbo –en hbo niveau en het daaraan gerelateerde salaris.’
 
Rust
Strijden voor een betere salariëring voor verpleegkundigen vindt Von Bönninghausen een mooie taak voor haar opvolger. Maar wie dat is, is nog niet bekend. ‘De procedure loopt nog’, weet ze te vertellen.  Maar dat is niet meer haar zorg. Eerst gaat ze genieten van haar welverdiende rust. ‘Ik heb nog geen concrete andere baan, maar heb voorlopig ook meer behoefte aan reflectie. Ik neem nu minstens een maandje vrij. Dat heb ik wel verdiend.’
 

Redactie Nursing – Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.