Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Weer geen extra geld voor verpleeghuizen

Verpleeghuizen, gehandicapten- en psychiatrische zorginstellingen met veel patiënten die zware zorg nodig hebben, zullen volgend jaar nauwelijks meer geld krijgen.
Weer geen extra geld voor verpleeghuizen

De bedoeling was dat per 1 januari 2008 instellingen met meer 'zware' patiënten meer geld krijgen en minder zodra bewoners minder behoeftig zijn. Maar organisaties krijgen de tijd om zich voor te bereiden op negatieve financiële gevolgen.
 
Kwaliteit van zorg
Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid dinsdag de Tweede Kamer gemeld. De bewindsvrouw benadrukte dat de zorgvuldigheid voorop staat bij de invoering van de nieuwe werkwijze. Zij vreest dat instellingen kunnen omvallen, kwaliteit van de zorg onder druk komt te staan en banen verloren gaan als budgetten volgend jaar direct worden aangepast. Nu krijgen de organisaties een gemiddeld bedrag per bed.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.