Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hypnose bij kinderen werkt goed bij pijn

Hypnose bij kinderen zou standaard ingevoerd moeten worden in de behandelprotocollen bij kinderen met acute en chronische pijn. Dat zegt (psychosociaal) verpleegkundige en hypnotherapeute Carla Menko-Frankenhuis in het blad Kind en Ziekenhuis.

Door zelf pijn, onrust en klachten te beïnvloeden krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, worden ze zelfstandiger en krijgen ze meer gevoel van beheersing, aldus Kind en Ziekenhuis. Dit verstrekt het gevoel van autonomie, zeker in een medische situatie waarin ze afhankelijk zijn van volwassenen. Het kan ook helpen als de ouders zich in hypnose verdiepen.

Schakelen

Kinderen reageren over het algemeen goed op hypnose. Ze zijn van nature gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Vooral kinderen tussen de zes en veertien jaar zijn makkelijk te hypnotiseren.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.