Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Project geeft schoolverlater kans op baan in zorg

Jongeren zonder startkwalificaties of met een taalachterstand kunnen binnenkort rekenen op een opleiding en baan in de ouderenzorg. Met het project ‘Jongeren aan zet in de zorg’ worden uiteindelijk honderden nieuwe zorgmedewerkers inzetbaar.

De werkgeversorganisatie ActiZ en werknemersorganisaties, ABVAKABO FNV, CNV Publieke Zaak, FBZ, De Unie Zorg en Welzijn en Nu91 hebben de handen ineengeslagen om jongeren met weinig perspectief in de zorg te introduceren.
 
Niveau 2
In het programma gaan zij, na een uitgebreide intake, drie maanden talentenworkshops en korte stages volgen en toewerken naar een ware leerwerkbaan of een beroepsopleiding. Het doel is dat deelnemers uiteindelijk een startkwalificatie hebben op minimaal niveau 2. Begeleiding van de jongeren speelt een grote rol in het project.
 
Taskforce Jeugdwerkeloosheid
Het project ‘Jongeren Aan Zet in de Ouderenzorg’ wordt uitgevoerd door het adviesbureau Sovov BV uit Zeist. Er wordt nauw samengewerkt met de Taskforce Jeugdwerkloosheid en Jong Actief. Het project vindt plaats in zeven regio’s waar de werkgevers hebben toegezegd in totaal zeker 350 jongeren aan een baan te kunnen helpen. Zowel het aantal regio's als het aantal banen zal waarschijnlijk nog toenemen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.