Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Restaurant op iedere verpleegafdeling

Het Deventer Ziekenhuis gaat op elke verpleegafdeling een restaurant openen. Patiënten kunnen er samen of met hun familie de maaltijd gebruiken.

'Voorlopig gaat het nog om een proef op de verpleegafdeling G4, aldus woordvoerder Rob van Putten. 'Maar het is de bedoeling dat in de nieuwbouw volgend jaar op elke afdeling een restaurant komt.' Volgens Van Putten kunnen patiënten vanaf volgend jaar ook kiezen uit meerdere menu's. 'Veel meer nog dan nu het geval is.'
 
Zelf het tijdstip bepalen
Het is niet zo dat er ook op de afdeling gekookt wordt. 'Alle menu's zijn al voorbereid en kunnen ter plekke voor consumptie geschikt gemaakt worden', zegt Van Putten. Ideaal voor een ziekenhuis is dat patiënten niet alleen het tijdstip kunnen bepalen waarop zij eten, maar ook de plaats. 'Met de restaurants op de verpleegafdeling is dat mogelijk. Want patiënten kunnen er natuurlijk ook nog steeds voor kiezen om in of bij het bed te eten.'
 
Positieve reacties
De reacties op het huidige restaurant op afdeling G4 zijn positief. Zo schreef een patiënt in het gastenboek: 'Een eer om uitgenodigd te worden. Het is fantastisch, niet alleen het eten, maar zeker ook de gezelligheid onder elkaar. Je leert elkaar beter kennen. Veel beter dan alleen op je kamer.'
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.