Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Debusscher wint NVKVV/Nursing-Scriptieprijs

De Vlaamse Ine Debusscher, die in juni 2006 haar verpleegkundeopleiding afrondde aan de EHSAL-campus Nieuwland te Brussel, heeft de NVKVV/Nursing-Scriptieprijs 2006 gewonnen. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.
Debusscher wint NVKVV/Nursing-Scriptieprijs

Debusschers scriptie ('De verpleegkundige aandachtspunten en observaties bij een eicel pick-up onder lokale anesthesie bij een In Vitro fertiliteitsbehandeling') was de beste uit vijf inzendingen.
 
‘Zeer kwalitatief’
De scriptie ‘een interessant naslagwerk met meerwaarde, een zeer kwalitatief werk, met een logische opbouw en heldere illustraties’, zo leest Debusscher voor uit het juryrapport in een interview met Nursing. Ook was de scriptie volgens de jury ‘vlot leesbaar’.
 
Blij verrast
Ine Debusscher, inmiddels werkzaam bij de dienst Heelkunde C1 van het Sint Mariaziekenhuis in Halle , was blij verrast met de prijs. ‘Alle hogescholen in Vlaanderen en Brussel konden immers scripties inzenden.’  De verpleegkundige denkt dat de prijs stimulerend zal werken op studenten.
 
Selectie
Docenten verbonden aan een van de hogescholen in Vlaanderen of Brussel konden tot 1 oktober 2006 een selectie van de beste scripties aan hun instelling insturen. Alleen eindejaarsscripties bachelor verpleeg- of vroedkunde uit het studiejaar 2005-2006 kwamen hiervoor in aanmerking.
 
Criteria
De scripties werden beoordeeld op onder meer de educatieve waarde, het verwerken van eigen ervaringen en de vraag of er een logisch verband bestond tussen de titel, de probleemstelling en de conclusie. Naast de kwaliteit van de aanbevelingen die in de scriptie werden gedaan, heeft de jury ook naar de structuur en opbouw van de scriptie gekeken.

Eelt wegwerken
De onderwijsinstelling van Debusscher wordt beloond met 25 gratis studentlidmaatschappen van de NVKVV, inclusief het tijdschrift Nursing. Debusscher zelf krijgt 500 euro. De verpleegkundige zegt het geld goed te kunnen gebruiken nu ze een extra opleiding Medische Pedicure volgt. Ze heeft hiervoor al diep in de buidel moeten tasten voor onder andere kniptangen en een machine om eelt weg te werken.
 

Redactie Nursing – Jeroen van Renesse

2 reacties

  • no-profile-image

    Lowery33Mindy

    Some time ago, I really needed to buy a good house for my business but I didn't have enough money and could not purchase something. Thank heaven my mate adviced to get the business loans at trustworthy bank. Thus, I did so and used to be satisfied with my car loan.

  • no-profile-image

    SellersKarla

    If you are in the corner and have no money to get out from that, you will have to take the business loans. Because that should aid you for sure. I get financial loan every year and feel good because of this.

Of registreer je om te kunnen reageren.