Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hiv-besmetter blijkt verpleegkundige

De 48-jarige hoofdverdachte in de zaak met hiv-besmettingen in Groningen is verpleegkundige in een woonzorgcentrum in Sappemeer. Hij zou op seksfeesten doelbewust mannen injecteren met het hiv-virus. 
Hiv-besmetter blijkt verpleegkundige

Peter M. uit Scharmer werkte behalve in het St Jozef daarnaast af en toe in een zorgcentrum 't Blauwbörgje in Groningen, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Dankzij zijn werk zou hij makkelijk aan de benodigdheden voor de injecties zijn gekomen. M. zou tevens de injecties bij de slachtoffers hebben toegediend.
 
Kamer gesloten
Het verpleeghuis wilde gisteren niet reageren op de zaak. Volgens bronnen bij de politie is zijn kamer in het zorgcentrum gesloten voor onderzoek, laat De Telegraaf weten. 
 
Klysma's
Hoofdverdachte Peter M. woont met zijn partner in Scharmer. Naar verluidt hadden de twee een tweede woning in Groningen, waar de seksfeesten plaatsvonden. Bij de verdachten zijn grote hoeveelheden spuiten, klysma’s en drugs gevonden. M. zou zich ook als arts hebben voorgedaan.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.