Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Spoedig oplossing Bulgaarse verpleegkundigen'

President George Bush van de Verenigde Staten heeft vandaag tijdens zijn bezoek aan Bulgarije laten weten dat het vrijlaten van Bulgaarse verplegers in Libië “hoge prioriteit'' heeft voor zijn land. De zoon van de Libische leider Kadaffi voorziet een spoedige oplossing.

 
Gisteren meldde Seif al-Islam Kadaffi, de zoon van de Libische leider Moamer Kadaffi, dat de kwestie van de zes buitenlandse ziekenhuismedewerkers binnenkort wordt opgelost. De medewerkers zijn ter dood veroordeeld, omdat ze kinderen met het hiv-virus zouden hebben geïnfecteerd.


Eisen van de families
Seif al-Islam Kadaffi zei "te hopen dat de zaak snel wordt opgelost, zeker als de eisen van de families van de slachtoffers zijn ingewilligd''. De nabestaanden hebben eerder 10 miljoen euro per slachtoffer als compensatie geëist, maar gaven destijds ook aan dat over dit bedrag onderhandeld kan worden.

Ter dood veroordeeld
Vijf Bulgaarse verpleegsters en een Palestijnse arts waren in mei 2004 ter dood veroordeeld omdat ze 438 kinderen in een ziekenhuis zouden hebben geïnfecteerd. De zes zitten al meer dan acht jaar in de gevangenis. Sindsdien zijn 56 kinderen overleden.

In afwachting
De veroordeelden zijn tegen het vonnis in beroep gegaan in december en zijn in afwachting van de uitspraak.


Lees ook:
Lees meer over de kwestie van de Bulgaarse verpleegkundigen op Nursing.nlRedactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.