Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen krijgen training vriendelijkheid

Verpleegkundigen en artsen in ziekenhuizen in Peking krijgen massaal een training in vriendelijkheid.

 
Het zorgpersoneel in China is over het algemeen zeer stug. Met het oog op buitenlandse ziekenhuisgasten tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008, proberen de autoriteiten de onvriendelijke houding van het personeel nu aan te pakken. Dit om traumatische ervaringen voor Westerse patiënten te voorkomen.
 
Medische termen
Naast de vriendelijkheidstraining, moeten doktoren ook een aantal algemene medische termen in het Engels leren. ‘De trainingen zijn bij sommige ziekenhuizen al begonnen. Daarbij komen ook culturele etiquette, olympische kennis en normen en waarden aan de orde’, schrijft de krant Beijing Daily.
 
Hulppost
De trainingen worden gegeven in 22 ziekenhuizen, die zijn aangemerkt als officiële olympische medische hulppost.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.