Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wegwijzer voor patienten die willen klagen

KiesBeter.nl biedt sinds kort een wegwijzer klachtrecht. Deze wegwijzer is bedoeld voor iedereen die vragen, twijfels of klachten heeft na contact met een zorgverlener.

 
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) constateerde vorig jaar dat het stelsel van klachtmogelijkheden in de praktijk niet optimaal werkt. Er zijn genoeg mogelijkheden om klachten te bespreken of in te dienen, maar patiënten kennen die vaak onvoldoende. En ze weten niet goed wat ze ermee kunnen bereiken.
 
De wegwijzer
De wegwijzer geeft aan de hand van diverse situaties aan, hoe de procedure in zijn werk gaat. De sitebezoeker krijgt uitleg over mogelijke (vervolg)stappen en de gevolgen daarvan. Op die manier kan een patiënt weloverwogen de beslissing nemen wel of geen klacht in te dienen. Ook wordt duidelijk bij welke partijen en organisaties patiënten terecht kunnen met vragen.
 
Opdracht van VWS
De wegwijzer is ontwikkeld in samenwerking het expertisecentrum voor klachtenmanagement in de zorgsector SOKG en andere partners, in opdracht van het ministerie van VWS.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.