Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ouders niet toegestaan bij narcose kind

Ouders mogen in nog niet de helft van de ziekenhuizen bij hun kind blijven wanneer dat met spoed onder narcose wordt gebracht. In een op de vijf ziekenhuizen is het ouders ook niet toegestaan bij het ontwaken aanwezig te zijn. Slechts zeven klinieken bieden comfortabele kraamsuites aan.


Dat blijkt uit gegevens van de Vereniging Kind en Ziekenhuis die zijn opgenomen in de vierde AD Ziekenhuis Top 100. Ze is gebaseerd op kwaliteitsgegevens die alle klinieken zelf vrij geven. Patiënten kunnen dan zelf kijken of een ziekenhuis biedt wat ze willen.
 
Stressvolle gebeurtenis
Volgens Margreet van Bergen van Kind en Ziekenhuis moeten de ziekenhuizen meer oog hebben voor de rol van de ouders. 'Het is een zeer stressvolle gebeurtenis voor een kind en de aanwezigheid van de ouders helpt de kinderen ontspannen. Er zijn nog te veel anesthesiologen die het niet willen.'
 
Gewenning
Voorzitter Jan Klein van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie reageert verbaasd op de cijfers. 'Wij moedigen juist aan dat ouders erbij zijn. Kennelijk gaat het nog niet goed. Je moet er wel iets voor organiseren en dat lukt bij ongeplande spoedopnames niet altijd. Waarschijnlijk heeft het ook te maken met gewenning: niet alle anesthesiologen willen de ouders erbij hebben.'
 
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.