Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Bezuinigingen zullen leiden tot meer zorgkosten'

De aangekondigde bezuinigingen op de begeleiding van ouderen gaat uiteindelijk alleen maar meer geld kosten.

 
Dat meldt Peter van Lieshout van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in reactie op de Miljoenennota. Volgens hem leiden de bezuinigingen ertoe dat ouderen sneller in een verzorgingshuis terecht komen, en dat kost de maatschappij veel geld.
 
Ondersteuning
Het kabinet heeft aangekondigd minder geld beschikbaar te stellen voor ondersteunende begeleiding van onder andere ouderen. Het gaat bijvoorbeeld om samen boodschappen doen of wandelen. 'Dat zijn belangrijke middelen om ze langer zelfstandig te laten wonen', zegt Van Lieshout.
 
Vrijwilligers geen oplossing
Het inzetten van vrijwilligers voor de ondersteunende begeleiding is volgens Van Lieshout geen oplossing. Er zijn te weinig vrijwilligers voorhanden om de grote vraag naar ondersteuning te kunnen opvangen, meent hij.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.