Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ombudsman onderzoekt medische fouten


Stichting De Ombudsman begint een onderzoek naar de afhandeling van schadeclaims en klachten na een vermijdbare medische fout. Volgens de Ombudsman laat de letselschaderegeling na medische fouten nog veel te wensen over.


Slachtoffers van medische missers kunnen meewerken aan het onderzoek door een enquête in te vullen.

Strijd
Vaak is het indienen van een klacht of schadeclaim het begin van een slopende en kostbare strijd over de schuldvraag. Het komt zelfs voor dat de patiënt overlijdt voordat zijn schadeclaim is afgehandeld, aldus de stichting.

Knelpunten
Met het onderzoek gaat De Ombudsman alle knelpunten in kaart brengen. In 2003 bracht De Ombudsman al een kritisch onderzoeksrapport naar buiten over de letselschaderegeling bij verkeersongevallen en ongelukken op het werk. Dit rapport is een aanjager geweest voor kwaliteitsverbetering in de letselschadebranche.Gerelateerd:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.