Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderzoek naar opstellen verpleegplan

Er is nog niet voldoende duidelijk hoe verpleegkundigen verpleegproblemen in kaart brengen. Daarom starten de Hanzehogeschool Groningen, Kiaros-Valeo en de KU Leuven een onderzoek.

 
Het onderzoek richt zich op de manier waarop verpleegkundigen de verpleegproblemen in kaart brengen van patiënten die zijn opgenomen in een ziekenhuis. Volgens de initiatiefnemers van het onderzoek is dit van groot belang voor een betere zorgverlening.
 
Simulatiepatiënt
Deelnemers aan het onderzoek gaan een gesprek aan met een (simulatie)patiënt en vullen aansluitend enkele vragenlijsten in op een laptop. Het onderzoek vergt geen voorbereidingen voor de deelnemers en duurt ongeveer 2,5 uur. Alle gegevens worden volledig geanonimiseerd verwerkt. V&VN roept op haar site verpleegkundigen op om mee te doen met het onderzoek.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.