Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige krijgt vijf miljoen dollar

De Amerikaanse verpleegkundige Tami Ramsey heeft 4,9 miljoen dollar gekregen omdat zij fraude van het ziekenhuis aan de kaak stelde.
Verpleegkundige krijgt vijf miljoen dollar

Ramsey begon in 2004 als verpleegkundige in het St. Joseph Hospital in Atlanta. Al na een paar weken merkte zij dat het er niet pluis was. Er werd gesjoemeld met gegevens om maar zoveel mogelijk geld te kunnen declareren bij de overheid.
 
Bewijs verzamelen
Patiënten die al waren ontslagen, bleven zogenaamd opgenomen. Zij kaartte dat aan bij managers en artsen, maar kreeg te verstaan dat ze zich er niet mee moest bemoeien. Tami Ramsey is toen begonnen met het verzamelen van bewijzen. Vervolgens heeft zij justitie ingelicht. Na uitgebreid onderzoek bleek het ziekenhuis voor 26 miljoen dollar te hebben gefraudeerd.
 
In de staat Georgia geldt een wet dat klokkenluiders recht hebben op een kwart van het bedrag dat is gefraudeerd.
 
AJC.com/Bijzijn

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.