Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verslavingszorg Rotterdam: drugspoli op school

Er zouden poliklinieken op scholen moeten komen om drugsgebruik door jongeren tegen te gaan.
Verslavingszorg Rotterdam: drugspoli op school

 
Sjef Czyzewski, voorzitter van de raad van bestuur van Bouman GGZ, pleitte daar zondag voor in het tv-programma Buitenhof. Czyzewski zei dat de Rotterdamse organisatie voor geestelijke- en verslavingszorg praat met de directie van een school in Dordrecht om zo'n poli tot stand te brengen.

Signalen
Volgens Czyzewski moet in Nederland veel meer gebeuren om drugsgebruik en de gevolgen daarvan te voorkomen. Een manier om dat te bewerkstelligen is volgens hem om permanent artsen en verpleegkundigen op scholen aan het werk te hebben. Niet alleen om jongeren voor te lichten en eventueel te behandelen, maar ook om leraren te trainen signalen van drugsgebruik te herkennen.

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.