Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorgpersoneel ontevreden over communicatie

Ziekenhuispersoneel wil meer op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en strategische keuzes van de organisatie. Ze geven een onvoldoende voor de communicatie hierover. Dit blijkt uit het rapport Samen beter!

 
Daarnaast hebben medewerkers in de algemene – en categorale ziekenhuizen en revalidatiecentra behoefte aan meer ontwikkelingsmogelijkheden. Van hun direct leidinggevende verwachten medewerkers meer duidelijkheid over genomen beslissingen en over te behalen doelen.
 
Samen beter!
In opdracht van de NVZ, en in samenwerking met sociale partners verenigd in de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ) heeft Effectory in 2006 het medewerkersonderzoek Samen beter! ontwikkeld. Het is een vervolg op ‘Personeel in beeld’, dat in 2001 en 2004 is uitgevoerd. Het onderzoek is verricht onder 30 instellingen die de Cao Ziekenhuizen toepassen.
 
Wel tevreden
De medewerkers zijn wel erg tevreden over de inhoud van hun werk en de samenwerking met collega’s. De respondenten geven hun werk een rapportcijfer 7,1. In een vergelijkbaar onderzoek uit 2001 was dit nog een 6,5. Op de vraag of medewerkers het werk fysiek goed aan kunnen scoort de branche een 7,7 tegen een 6,2 in 2004. Men ervaart het werk als zinvol (8,3) en heeft duidelijkheid over hoe werkzaamheden moeten worden verricht. Daarnaast zijn medewerkers in de ziekenhuizen tevreden over de balans tussen werk en privé (7,3).
 

 
Lees ook:

 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.