Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Veilig mandarijnen eten met Sinterklaas

Sinterklaas en de 'appeltjes van oranje' zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze komen tenslotte allebei uit Spanje. Gaan we ons dit jaar wéér zorgen maken over bestrijdingsmiddelen op mandarijnen?
Veilig mandarijnen eten met SinterklaasDankzij toxicoloog Sieto Bosgra is alle informatie omtrent chemicaliën in voeding binnenkort slechts een paar muisklikken van ons verwijderd. Een door hem ontwikkelde computer kan dit soort vragen namelijk beantwoorden, beter dan tot nu toe gebruikelijk was. In december presenteert hij in zijn proefschrift zijn nieuwe computermethoden om de risico's van chemicaliën in de voeding beter in te schatten.


Verschillen
De voorgestelde computermethoden houden rekening met verschillen tussen mensen in consumptiepatronen, hun gevoeligheid voor de stoffen, concentraties van chemicaliën en bereidingswijzen.

Sieto Bosgra promoveert 9 december.

Universiteit Utrecht
Door: Redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.