Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Bijna 20 duizend verpleegkundigen nodig

Over acht jaar zullen er 18.000 verpleegkundigen méér moeten zijn dan nu. In alle branches neemt het werk voor verpleegkundigen toe.


Kan lukken

Dit blijkt uit onderzoek dat Prismant deed in opdracht van NU’91. Er werken nu 142.000 verpleegkundigen. In 2011 moeten dat er 152.000 zijn om aan de zorgvragen te voldoen, en 160.000 in 2015. Volgens het onderzoek kan dat lukken. Maar dan moet de uitstroom laag blijven en de belangstelling voor de opleidingen gelijk.

Groei
Vooral in de ouderenzorg neemt door de vergrijzing de vraag toe. Maar ook in de ziekenhuizen blijft het aantal verpleegkundigen groeien. De gemiddelde ligduur neemt dan wel af, maar het aantal patiënten groeit. Bovendien werken verpleegkundigen steeds meer mee aan de medische behandeling van patiënten, waarbij zij werkzaamheden van artsen overnemen.

Feiten en cijfers
Vanaf 2008 zorgt NU’91 voor de feiten en cijfers over verpleegkundigen en verzorgenden. Tot nu toe werden die gegeven door het LEVV. NU’91, de beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging, heeft dit van hen overgenomen. Alle feiten en cijfers zijn te vinden op de website van NU’91.

Door: Redactie Nursing
NU'91

Lees ook:
Verpleegkundigen onvoorbereid op ouderenzorg
Verpleegkundigen willen waardering

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.