Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lucia de B. krijgt geen strafonderbreking

De tot levenslang veroordeelde Lucia de B. krijgt geen strafonderbreking. Dat heeft de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) laten weten.

 

De Haagse verpleegkundige, die in 2006 levenslang kreeg voor zeven moorden op ziekenhuispatiënten en drie pogingen daartoe, had om onderbreking van haar straf gevraagd omdat nog onderzoek wordt gedaan voor een eventuele herziening van haar zaak.

Revalideren

Bovendien werd ze enkele maanden voor haar definitieve veroordeling getroffen door een herseninfarct. In de gevangenis is ze daarvan slecht hersteld en ze zou buiten gevangenschap moeten kunnen revalideren, stellen haar advocaten.

Ga naar het dossier Lucia de B.

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.