Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NVZ onderzoekt aansluiting onderwijs en praktijk

De NVZ is een onderzoeksproject gestart over de aansluiting van het verpleegkundige beroepsonderwijs op de behoeften van het werkveld.

Centrale vraag bij het onderzoeksproject is hoe een betere aansluiting gerealiseerd kan worden tussen het verpleegkundig onderwijs en het werkveld. De opkomst tijdens de startbijeenkomst was groot.
 
Gewenste beroepsinhoud
97 Procent van de deelnemers vond dat ziekenhuizen duidelijker moeten aangeven wat de gewenste beroepsinhoud is van verpleegkundigen.
Een ruime meerderheid verwachtte dat de beroepsinhoud van verpleegkundigen de komende jaren zal veranderen door ontwikkelingen als verdere verkorting van de ligduur, veranderende operatieve en non-invasieve ingrepen, en verandering van de patiëntenpopulatie. Die beïnvloeden de inhoud en het niveau van de werkzaamheden van verpleegkundigen.
 
Knelpunten
De deelnemers benoemden ook verschillende knelpunten bij de huidige verpleegkundige beroepsopleidingen. Deze vormen aanknopingspunten voor de projectgroep om maatregelen te ontwikkelen voor een betere aansluiting tussen onderwijs en werkveld.
 
 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.