Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Meer zorg voor getraumatiseerde kinderen'

Het ministerie van VWS en de zorgverzekeraars moeten betere zorg mogelijk maken voor zwaar getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Dit bepleit het Landelijk Centrum voor Vroegkinderlijke Chronische Traumatisering (LCVT).
'Meer zorg voor getraumatiseerde kinderen'

Volgens het centrum is door de invoering van het nieuwe ziektekostenstelsel de financiering van speciale projecten in het gedrang gekomen. Er is een tekort aan 20.000 behandelplaatsen, stelt het LCVT.
 
Verslavingen
Het gaat om behandeling van kinderen en volwassenen die te maken hebben gehad met langdurige mishandeling, verwaarlozing of misbruik. Volgens het LCVT kampen patiënten door hun ervaringen vaker dan gemiddeld met verslavingen. Ook hebben ze vaker ernstige psychische problemen.
 

 
Lees ook:

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.