Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ook verpleegkundigen boos om salaris

Na de politiebonden dreigt er nu ook een gevecht om loonsverhoging bij verpleegkundigen. En de actiebereidheid is groot.

In de zorg hebben 300.000 verpleegkundigen dezelfde salariseisen als de politie, zo zeggen de vakbonden AbvaKabo FNV en NU'91 in de Volkskrant.


Onderhandelingen
De onderhandelaars van de bonden overleggen momenteel met de ziekenhuizen. ‘Onze leden zullen geen genoegen nemen met minder dan 3 procent nu ze zien dat de politie zelfs de straat op gaat voor meer dan dat’, zegt onderhandelaar Rolf de Wilde van NU’91. Bij de academische ziekenhuizen zijn de onderhandelingen in januari al vastgelopen.

Onder druk
Volgens AbvaKabo FNV is het cao-overleg ‘behoorlijk onder druk komen te staan’ door het politieconflict. ‘Een verpleegkundige verdient net zo slecht als een politieagent’, zegt onderhandelaar Elise Merlijn. Het salaris van een verpleegkundige begint gemiddeld bij 1.900 euro bruto en eindigt bij maximaal 2.560 euro bruto.

Bedden op de snelweg
De actiebereidheid onder verpleegkundigen is volgens de onderhandelaars groot. ‘We staan nog niet met bedden op de snelweg, maar de druk neemt toe’, zegt De Wilde. Ook de AbvaKabo FNV sluit acties niet uit, zegt Merlijn in de Volkskrant.

Door: Redactie Nursing
de Volkskrant

Lees ook:
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.